Grote speler in de ruimtevaart.

Introductie

USN verricht voor deze klant al meer dan 25 jaar werkzaamheden op het gebied van Linux beheer en ondersteuning. In de loop van deze 25 jaar hebben de engineers van USN deze klant geholpen met het dagelijks beheer van de IT omgeving op hun locatie in Nederland. Dit beheer loopt uiteen van applicatief beheer tot aan het bouwen van complexe rekenclusters. Naast het leveren van engineers werkt USN voor deze klant ook op project basis en hebben wij in de loop der jaren al vele projecten naar tevredenheid van de klant opgeleverd.

Inhoud project

De linux servers waar SAP op draaide bij deze klant moesten conform lifecycle management worden geüpgraded naar de meest recente versie van de desbetreffende linux distributie. De wens van de klant was dat deze upgrade zou plaatsvinden met zo min mogelijk downtime. De klant had besloten om naast de upgrade ook de hardware te vervangen.

Resultaat

USN heeft als eerste een nieuwe omgeving opgebouwd op de nieuwe hardware en deze met afstemming van de leverancier van SAP bij onze klant volledig conform richtlijnen ingericht. Nadat alle seinen op groen stonden heeft USN de migratie gedurende het weekend uitgevoerd zodat deze klant zo min mogelijk last zou hebben van downtime op de SAP omgeving. Nadat de migratie was voltooid heeft USN de oude servers uitgefaseerd en opgeruimd op de locatie van de klant zodat deze gedurende het hele proces compleet ontzorgd is.

Omdat de filosofie van USN is dat projecten zoveel mogelijk met automation worden uitgevoerd is de hele migratie uitgewerkt in een Ansible playbook, hierdoor kunnen wij elke klant met een soortgelijke opdracht goedkoper expertise leveren.