Consultancy

IT in elke vorm, klein en groot, vraagt specialistische kennis.

IT-consultancy op maat.

IT in elke vorm, klein en groot, vraagt specialistische kennis. Maar ook passie en toewijding van de engineer die bij u op locatie komt werken. Voor kleine projecten, maar ook in het geval van een complexe uitdaging is de inzet van de juiste expertise cruciaal om succesvol te zijn. Heeft u een specifieke vraag? Ervaren IT-experts geven het antwoord. Voor advies, implementatie of het oplossen van een complex probleem, bieden wij de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor uw IT-projecten.

We adviseren altijd wat het beste is voor onze klant, ongeacht merknamen en voorgedefinieerde technologieën. Van duizenden servers in een datacenter tot een startup in technologie; we bieden maatwerk en een persoonlijke aanpak. De technologie staat altijd voorop, al ruim 30 jaar. We hebben niet alleen verstand van Unix en Linux, maar ook van DevOps, cloud- en netwerktechnologie.

Wij werken mee aan automatiseringsprojecten. Wat we vroeger handmatig deden om servers te laten draaien, in te richten en te updaten, gebeurt nu volledig geautomatiseerd met behulp van Ansible en Puppet. En we maken gebruik van containerization, zodat we applicaties snel kunnen verplaatsen, vrij van elke verstoring.

Onze engineers worden onderdeel van uw organisatie, omdat ze maanden, soms zelfs jaren aan u verbonden blijven. Ze werken bij u op locatie om de dagelijkse werkzaamheden te vergemakkelijken en te professionaliseren. Ze kennen de infrastructuur als hun broekzak en zijn volledig gecommitteerd aan u, onze klant.

We voegen meer toe dan dat we kosten.

De USN-engineers werken bij heel diverse bedrijven, zoals bijvoorbeeld voor de lucht- en ruimtevaart, banken of olie- en gasbedrijven. Uiteraard kost de inzet van een engineer geld, maar we voegen bij elke klant meer toe dan dat we kosten. Dat kan zijn doordat een engineer een offerte beoordeelt en terugkoppelt dat de voorgestelde hardwarecombinatie van servers en storagesystemen, niet gaat werken. De betreffende organisatie uit dit voorbeeld kon hierdoor een schadepost van 1,2 miljoen euro voorkomen door de leverancier terug naar de tekentafel te sturen. Onze engineers vermijden dit soort misstappen en zijn in staat om slimme oplossingen te bedenken en te realiseren; no-nonsense, degelijk en werkend.

Toegewijde engineers: nationaal en internationaal ingezet.

Bij een grote Nederlandse bank werken we al heel wat jaren. Meer dan 20 jaar zelfs. Als een betaalomgeving van deze klant een storing geeft, kost dat veel geld en gaat het ten koste van de merknaam. Op het scherpst van de snede zette de bank drie USN-engineers in en is het probleem snel verholpen. Een teamleader meldde droog: “De overige 57 IT’ers van mijn afdeling had ik niet nodig. De USN-ers zijn de enigen die ik nodig heb.”

Het beheer op één van de meest complexe IT-omgevingen ter wereld voor een grote oliemaatschappij, wordt uitgevoerd door USN-engineers. Zo kunnen wetenschappers bakken data aan seismografische gegevens verwerken. Complex, groot en met veel verantwoordelijkheid. En vooral heel gaaf.

Voor een bekende Nederlandse universiteit stabiliseren we de infrastructuur op alle servers door automation. Wat jarenlang met de hand werd gedaan en dus foutgevoelig was, arriveert zo op een hoger maturiteitsniveau.

Bij een bedrijf in de lucht- en ruimtevaart werken al 30 jaar USN-engineers om complexe, wetenschappelijke systemen te borgen. Op die systemen wordt de software geschreven en getest die straks via satellieten de ruimte in gaan. Bij elke lancering weer een spannend moment (en decennialang kunnen we dit nog vol trots noemen op verjaardagen en feestjes).