over USN

Wij zijn USN (Unix Support Nederland) – dé Linux- en Unix-specialisten. Met 30 jaar ervaring leveren we praktische, effectieve IT-oplossingen. Ons team bestaat uit 20 professionals, aangevuld met een netwerk van meer dan 100 experts – de ‘Vrienden van USN’. Voor elke IT-uitdaging bieden wij oplossingen op het hoogste niveau.

Hoe het begon.

USN, Unix Support Nederland, ontstaan in 1991 vanuit een club technici die elkaar op de Haagse Hogeschool leerden kennen. Twintig nerds en één nerdette, zoals ze zichzelf noemden, die na hun opleiding nog geen zin hadden om in loondienst te gaan werken. Wat doe je dan wel, als je een gezamenlijke passie voor techniek hebt? Dan zoek je een ruimte waar je elke dag met open source bezig kunt zijn, vanuit de ‘love for unix’. Om toch de huur te kunnen betalen en geld te verdienen, starten ze met detachering.

Unix Support Nederland: hoe het begon
Informele cultuur bij USN

Van kelder naar kantoor, maar wel met een gamestation

Inmiddels zitten de nerds van USN niet meer in een kelder systemen aan de praat te houden. Dat gebeurt vanuit kantoren in Amstelveen, Rotterdam en Utrecht. Maar met een karakter dat wel bij de ‘kelder-vibe’ past: het heeft een gamestation, een koffiebar en een eigen platencollectie. Geen doorsnee kantoor. En wat is gebleven is dezelfde drive en passie voor techniek. Waarbij iedereen, behalve Harry en Rob, elke dag met open source en Linux werkt. Zij leggen aan de klanten uit waarom dit systeem zo goed is en waarom USN de beste partij is voor hun vraagstuk of probleem. Dat doen ze niet onverdienstelijk, want inmiddels heeft USN een behoorlijk klantportfolio.

Grote klanten met uitdagende vraagstukken.

De klanten van USN zijn grote klanten. Groter dan we zelf vaak in de gaten hebben. We hebben goede relaties met elke klant. Wat niet alleen fijn is, maar ook noodzakelijk. Omdat jij, onze engineer, vaak lange tijd voor een klant werkt, is een goede verstandhouding super belangrijk. Uiteraard werken we voor klanten die technisch gezien uitdagende, leuke en soms ook bijzondere opdrachten hebben. Op dat vlak zijn we niet bescheiden; we staan voor de kwaliteit, expertise en ervaring van ons team. Geen klus is te ingewikkeld of te groot. Want als we zelf niet voldoende ervaring hebben, kunnen we gebruikmaken van een heel warm en waardevol netwerk. Dat is een groep van honderden engineers, vrienden van USN, dat om USN heen staat. We kunnen ze inschakelen voor overleg, om mee te denken, maar ook om nog een laatste keer te checken of alles klopt. Want wie kan jou controleren als je zelf eigenlijk al de beste bent? Die ‘vrienden van USN’, is een fijne back-up. En is vaak niet eens nodig, maar dat de mogelijkheid er is, is genoeg.

Jouw werkplek verruilen voor het USN-kantoor? Kijk dan even op de pagina ‘Werken bij’.

Unix Support Nederland bedient grote klanten

Collega’s over USN